left-tree-7538694de63ea1cf3e74c2c707f38f02811d6cbff65b0eab4fdd894929ed01bc.png
right-tree-75e30a86cc5eef8126beaafbcf38e4b21ed480f8bbc8ecc9e2e3040f50426068.png
monkey-with-goblet-b186e7cbd18cd9b072e82c01fca64de353c88a5f5902063f013a84068f857b75-2_edit
2022

REGLEMENT

De kandidaat finalisten zijn chef, bartender, chocolatier of patisserie, met een minimumleeftijd van 18 jaar, die in dienst zijn in een bar, restaurant, patisserie of chocolaterie. Ze moeten hun activiteiten uitoefenen op het Belgisch grondgebied, ofwel als zelfstandige behoorlijk ingeschreven in de Kruispuntbank van Ondernemingen en in regel met hun fiscale en sociale verplichtingen, ofwel als tewerkgestelde in een kleine of middelgrote commerciële of ambachtelijke onderneming eveneens ingeschreven in de Kruispuntbank voor ondernemingen en in regel met de fiscale en sociale verplichtingen.

voor de titel van
"Don Papa Chefs & Shakers van België 2022"

Art. 1

Art. 2

Pré-selecties:

De preselectie zal plaatsvinden op zaterdag 29/01/2021 & op maandag 21/02/2021 waarbij 2 x 10 duo’s zullen strijden voor een plaats in de halve finale en er 10 duo’s kunnen doorstoten naar deze halve finale. Tijdens deze preselecties zullen de duo’s een “Bake-off” aangaan In de Metro Chef Academy (Merantistraat 1 – 2030 Antwerpen). Bonuspunten zullen gegeven worden aan de duo’s die gebruik maken van de 3 secret ingredients die zullen vrijgegeven worden op de dag van de pre- selectie. Ieder duo zal over 45 minuten beschikken om zijn dessert en cocktail live voor te bereiden. Een professionele jury zal hun creaties beoordelen onder toezicht van Glen Ramaekers en Patrick Aubrion.

Presentatie:

Het staat de deelnemers vrij om creatief om te gaan met de presentatie, zo zullen ze ook mondeling hun creaties presenteren tijdens het opdienen aan de jury. Een presentatie en smaak die overeenstemt met Don Papa Rum.

Te vervaardigen per duo (juryleden + Glen & Patrick + Fotograaf)

Cocktail

  • 6 cocktails: Maak een cocktail op basis van Don Papa Rum 7Y (met een minimum van 2cl Don Papa), geen enkel andere rum mag gebruikt worden. Verschillende toepassingen en technieken.


Dessert

  • 6 desserts op bord: Bestaande uit min. 50% chocolade en min. 1% Don Papa Rum 7Y. Verschillende toepassingen en technieken.

Enkel het afgewerkte dessert met bijhorende afgewerkte cocktail zullen geproefd worden. Varianten/mini-versies of extra bites zullen door de jury niet geproefd worden.

Pairing

Belangrijk dat de cocktail en het dessert een perfecte harmonie uitstralen zowel op gebied van smaak als uitzicht. De perfecte mix en match.

Punten door jury (100%)

  • Cocktail: Smaak: 20% - respect van het reglement: 10%

  • Dessert: Smaak: 20% - respect van het reglement: 10%

  • Pairing harmony: 40%

Art. 3

Halve Finale:

Deze halve finale zal plaatsvinden op maandag 21/03/2022 waarbij de 10 duo’s zullen strijden voor een plaats in de finale en er 3 duo’s kunnen doorstoten naar deze finale. Tijdens deze halve finale zullen de duo’s een “Bake off” aangaan te ”Gare Maritime” (Picardstraat 7 – 1000 Brussel), ze zullen op deze locatie beschikken over een Yakiniku grill en een werkpost. Een professionele jury zal hun creaties beoordelen onder toezicht van Glen Ramaekers en Patrick Aubrion.

Presentatie:

De deelnemers zullen zeer creatief moeten omgaan met de middelen die hebben en niet hebben, zo zullen ze ook mondeling hun creaties presenteren tijdens het opdienen aan de jury, een presentatie en smaak uitwerkingen die overeenstemt met Don Papa Rum.

Te vervaardigen per duo (juryleden + Glen & Patrick + Fotograaf)

Cocktail

  • 6 cocktails: Maak een cocktail op basis van Don Papa Rum 7Y (met een minimum van 2cl Don Papa), geen enkel andere rum mag gebruikt worden. Verschillende toepassingen en technieken.


Food

  • 6 Hartige Street Food bites : Vrij. Verschillende toepassingen en technieken.

Pairing

Belangrijk dat de cocktail en de hartige Street Food bites een perfecte harmonie uitstralen zowel op gebied van smaak als uitzicht. De perfecte mix en match.

Punten door jury (100%)

  • Cocktail: Smaak: 20% - respect van het reglement: 10%

  • Hartige Street Food: Smaak: 20% - respect van het reglement: 10%

  • Pairing harmony: 40%

Art. 4

Finale:

De Finale zal plaatvinden op .../..../.... (TBC) waarbij 3 duo’s zullen strijden voor het GOUD. Tijdens deze finale zullen de duo’s een “Apéro dining” aangaan in het format Cocktails in the sky. Een 4- koppige professionele jury zal hun creaties beoordelen onder toezicht van Glen Ramaekers en Patrick Aubrion.

Aantal pairings te vervaardigen TBC

Art. 5

De wedstrijdorganisatie behoudt zich het recht voor om de volledige tekst van de ingezonden recepten te publiceren, met de naam van de auteur, behoudt het volledige eigendomsrecht over alle beelden, bewegend of statisch, die rechtstreeks of onrechtstreeks op de wedstrijd betrekking hebben.

Art. 6

De 3 weerhouden duo’s zullen deelnemen aan de ultieme battle waarbij het winnende duo een trip wint naar de Filipijnen waarbij ze hun pairingen mogen voorstellen in de beste restaurants en cocktailbars in Manila, Filipijnen.

Info & Contact

  • Mail: info@chefsandshakers.be

  • Glen Ramaekers: +32 472 04 95 80

  • Patrick Aubrion: +32 475 67 27 93

  • Alice Bown – Julie Baeckelandt: +32 479 84 42 60

Om de deelname officieel te maken, verwachten we hun dossier uiterlijk op 20/01/2022, te versturen naar info@chefsandshakers.be en dit in het door de organisatie aangeleverde Don Papa Chefs & Shakers template.

Het dossier moet volgende zaken bevatten voor de pre-selectie:

  • Namen + restaurant van het duo

  • Recepturen en werkwijze van de cocktails

  • Recepturen en werkwijze van het dessert op bord

sugarcane-ad8e4872d7c010b00fb955ac92782a6e288febdd9980a0a3ed72a967b7742c62.png
sneaking-monkey-2692d4fa1483e8213af355ef8251ecfc40160c03a0bc16a660682be5cdf86bc8.png
monkey-with-bottle-fa6d89ee2593f10fbda6b88371fe6f594d7266b30c2c3a1cc638497797dfd409.png
sugarcane-ad8e4872d7c010b00fb955ac92782a
monkey-on-ground-f4c048bf80eada98d416d57baa8609c698ac7f5dc7496a3fb5809bd6106f64ff.png